טיפול PRF לשיער

טיפול PRF לשיער

אובדן שיער הוא תופעה שכיחה למדי, הגורמת קושי משמעותי בחיים של רבים, נשים וגברים, מקבוצות שונות באוכלוסייה. מבנה השיער מהווה חלק מהותי מתווי הפנים והמראה הכללי, והשינוי שלו, בשל נשירת השיער, נתפס כפגם אסתטי המקושר להזדקנות. כתוצאה מכך, אובדן שיער עלול לגרום לירידה בביטחון העצמי ובתחושת הנוחות הכללית.

מתוך הבנת הצורך הקיים בפתרונות, במהלך השנים פותחו טיפולים שונים שנועדו להביא לצמיחה מחודשת של השיער, ביניהם קבוצת הטיפולים הביולוגיים.

בטיפולים מהסוג הזה, "מנצלים" את מנגנון הריפוי הטבעי של הגוף לצורך שיקום רקמות העור ויצירת צמיחה מחודשת של השיער. כיום, הטכניקות הביולוגיות הפופולריות ביותר לשיקום השיער הן שיטת ה – PRF (קיצור של Platelet-rich fibrin  ובעברית: פלזמה עשירה בפיברין), ושיטת ה-PRP (קיצור של Platelet-rich plasma, ובעברית: פלזמה עשירה בטסיות).

מדובר בשיטות דומות, שכן שתיהן כרוכות בשאיבת חומר מעודד צמיחת שיער מהדם והחדרה מחודשת שלו לגוף המטופל, אך קיימים גם הבדלים, עליהם נעמוד בהמשך.

במאמר זה נתמקד בשיטת ה-PRF. בשיטה זו מפיקים מהדם תערובת חלבונים המשמשים להגנה הטבעית של הגוף, כמו טסיות, תאי דם לבנים והחלבון פיברין, ולאחר מכן מחדירים אותם חזרה לאזורים ייעודים בקרקפת של המטופל. פעילות החלבונים מביאה לשיקום רקמות העור של המטופל, וכך לצמיחה מחודשת של השיער.

מה השלבים בטיפול PRF לשיער?

  • שאיבת הדם. איש מקצוע רפואי שואב דם מהזרוע של המטופל, כפי שנעשה בבדיקות דם שגרתיות.
  • העברת הדם לצנטריפוגה. נוזל הדם מועבר לצנטריפוגה, מתקן להפרדת חומרים באמצעות סיבובים מהירים מאוד.
  • שאיבת חלבונים מנוזל הדם. הצנטריפוגה מפרידה בין המרכיבים השונים של הדם, כך שנוצרת שכבה נפרדת של תאי דם לבנים, טסיות ופיברין (נוזל ה-PRF).
  • החזרת נוזל ה-PRF לגוף. נוזל ה-PRF מוזרק לאזורים בקרקפת בהם נדרש חידוש השיער, לאחר שהוספו לו תאי גזע, שגם הם חומרים מצויים באופן טבעי בגוף ומסייעים בחידוש צמיחת השיער.

כמה זמן תוצאות הטיפול מחזיקות מעמד? 

שיטת ה-PRF אינה פתרון קבוע, ויש לחזור ולבצע את הטיפול לצורך שימור התוצאות. ההשפעה של טיפול בודד נותרת בין מספר חודשים לשנה, בהתאם להבדלים הקיימים ביכולות הריפוי הטבעיות של הגוף.

למי הטיפול מתאים? 

טיפול ב-PRF מתאים לסובלים מנשירת שיער והתקרחות, גברים ונשים כאחד. כמו כן, הטיפול עשוי לסייע לסובלים משיער דליל, שעלול להיגרם ממחסור בברזל או מסיבות מטבוליות. בנוסף, טיפולי PRF יכולים גם לשחזר את צמיחת השיער של הזקן או הגבות אצל חלק מהמטופלים.

יש לציין כי הטיפול מתאים למצבים בהם יש אובדן שיער לצד שימור בפעילות מסוימת של זקיקי השיערה. כלומר, במצבים של אובדן פעילות מוחלט של זקיקי השיערה, או התקרחות מלאה, הטיפול עלול להיות פחות יעיל.

האם הטיפול ב-PRF בטוח? 

כן. למעשה, בטיפול ה-PRF אנחנו מאיצים תהליכים טבעיים בגוף, על ידי הזרקה של תאים מעודדי שיקום של רקמות העור. תאים אלה נוצרים בדם המטופל באופן טבעי. משכך, טיפול ה-PRF בטיחותי לחלוטין לשימוש (למעט עבור אנשים הסובלים מבעיות בריאותיות ספציפיות הקשורות בדם, כמו דימום יתר או הפרעות בתפקודי כבד).

טיפול PRF וטיפול PRP לשיער: מה ההבדלים ומה עדיף? 

טכניקה דומה שנועדה להביא לצמיחה מחודשת של השיער היא שיטת ה-PRP, במהלכה מפיקים חומר המצוי באופן טבעי בנוזל הדם – טסיות דם, ומחדירים אותו חזרה למטופל. מכאן, שההבדל העיקרי בין השיטות נוגע לחומרים המרכיבים את הנוזל המוחדר למטופל: בעוד שבשיטת ה-PRP נעשה שימוש בטסיות הדם, על ידי ערבוב מהיר במיוחד במכשיר הצנטריפוגה, בשיטת ה-PRF הסיבובים הם יותר איטיים, מה שגורם להפרדה פחותה בין התאים השונים, ויצירת נוזל שכולל תאים מסוגים נוספים, כמו תאי דם לבנים ופיברין. בנוסף, לנוזל ה-PRF מוסיפים לעיתים גם תאי גזע.

טיפול ה-PRF הוא הוא הדור הבא של טיפול ה-PRP. אותו רעיון, רק ביישום מוצלח יותר. הסיבה פשוטה: נוזל ה-PRF מכיל יותר גורמי גדילה, ומסוגים רבים יותר. לא רק טסיות, אלא גם תאי גזע, תאי דם לבנים ופיברין. כל אלה – אינם מצויים בנוזל ה-PRP, ומהווים תוספת מהותית: תאי הגזע יכולים להתמיין ולהפוך לתאים בריאים בזקיקי השיערות; הפיברין מסייע בשמירת הנוכחות של גורמי הגדילה באזור הקרקפת, כך שהם לא יוצאים מהאזור המיועד, מה שמגדיל את משך פעולתם.

 טיפול PRF לשיער: היעילות מוכחת

על אף השימוש החדש יחסית ב-PRF, יעילותו בטיפול באובדן שיער נמצאה מוכחת במספר מחקרים, ובשיעורים גבוהים. עובדה זו, לצד הסיכונים הנמוכים (בהינתן המנגנון הטבעי והפשוט), הופכים את טיפול ה-PRF לטיפול אטרקטיבי במיוחד לעצירת אובדן שיער והצמחה מחודשת.

 

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

sam
side
reh