מתכון מנצח לט"ו בשבט: חטיף WELLNESS ללא אפיה

מתכון מנצח לט"ו בשבט: חטיף WELLNESS ללא אפיה

מאת: שף מוטי אזולאי ממלון רימונים גלי כנרת

ט"ו בשבט הוא חג הפירות. בחג זה נוהגים לאכול מגוון פירות טריים ויבשים. הפירות היבשים הפכו לסימן ההיכר המובהק של החג ומגוון הפירות היבשים והפיצוחים הפכו להיות מזוהים יותר מכל עם חג זה.

שף מוטי אזולאי, השף הראשי של מלון רימונים גלי כנרת, הנמנה על מלונות הכתר של רשת מלונות רימונים, מציע מתכון העושה שימוש בסמלי החג ומציע חטיף מפירות יבשים ופיצוחים ללא אפייה. קל להכנה בבית ומתאים לסדר החג.

מצרכים

75 גרם (1/2 כוס) שקדים לבנים קצוץ גס

50 גרם אגוזי פקאן

100 גרם שיבולת שועל

2 כפות זרעי פשתן2 כפות גרעיני חמניות

140 גרם (1 כוס) תמרים מגולענים עדיף מגהול

2 כפות זרעי צ'יה ניתן להחליף לשומשום

75 גרם (1/4 כוס) סילאן

60 גרם (1/4 כוס) חמאת בוטנים איכותית

60 גרם (1/2 כוס) חמוציות מיובשות

אופן הכנה

לוקחים תבנית אפיה עם נייר אפיה, עדיף שיבלוט מהצדדים מניחים בצד

קולים את הגרנולה במחבת משומנת. במעבד מזון, קוצצים גס את השקדים והאגוזים

מוסיפים ומערבבים את כל הפיצוחים היבשים  וקולים במחבת לכ 10 דקות עד להזהבה  במעבד מזון קוצצים את התמרים, מוסיפים לקערת הפיצוחים הקלויים, את התמרים, החמוציות, הסילאן, חמאת הבוטנים (לחמם שתגיע לרמה של קרם). משטחים ישר בתבנית המשומנת בנייר אפיה. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות. חותכים לקוביות לכ 12 יחידות עוטפים בנייר חום עם חבל רפיה ומגישים לצד כדור גלידה וניל…

חג שמח ובתיאבון !!!

צילום: פינטרס

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק