מרכיבים
- 240 מ"ל מים
- 100 גרם חמאה
- ֿ4 כפות סוכר לבן
- קורט מלח
- 150 גרם קמח לבן
- 4 ביצים גדולות
אופן הכנה
- בסיר מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת מרקם של בצק חלק.
- ממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמשך של דקה עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.
- מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך דקה, על מנת שיתקרר מעט.
- מוסיפים את הביצים לאט לאט תוך כדי הערבוב , עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים עוד ביצה לפני שהראשונה נבלעת בתערובת. הבצק יתפרק לגושים, ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה זוהרת.
- מחממים בסיר שמן לטיגון.
- מטגנים את הצ’ורוס
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם עם צנטר משונן בקוטר 1 ס”מ ומזלפים צ’ורוס לשמן הרותח.
- לחיתוך הזילוף משתמשים במספריים. מטגנים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
- מגלגלים את הצ’ורוס בסוכר ומגישים מיד.
הכותב הינו תלמיד כיתה יג' במגמת הבישול בבית הספר "אורט צריפין"