ראש העיר, רחמים מלול, העניק השבוע 29 מלגות ע"ס 10,000 ₪ כ"א מטעם עיריית רחובות לסטודנטים העוסקים בפעילות קהילתית.
זו השנה הרביעית בה עיריית רחובות לוקחת חלק ב"מיזם שיתופי פעולה ומלגות עם מפעל הפיס". מיזם זה מאפשר ל- 200 סטודנטים תושבי העיר רחובות להתנדב ולפעול כ- 130 שעות בקהילה תמורת מלגה על סך 10,000 ₪. שיתוף הפעולה עם מפעל הפיס הוא למעשה מימון של מחצית המלגה ע"י הרשות המקומית והשותפים השונים והחצי השני ע"י מפעל הפיס. מרכז צעירים "הפלטפורמה" של החברה העירונית רחובות, מתכלל ומפעיל יחד עם שותפים שונים את מערך המלגות העירוני הכולל בתוכו גם את המלגות של מפעל הפיס.
בשבוע שעבר הגיעו 29 סטודנטים תושבי העיר ללשכת ראש העיר למעמד חלוקת המלגות.
בערב נכחו ראש העיר מר רחמים מלול, מחזיק תיק נוער וצעירים ח"מ אסף אל בר, רכזת תוכנית המלגות של עמותת חברים למסע, מירב ריחן ומנהלת הפלטפורמה בחברה העירונית – אורלי הלל.
ראש העיר, רחמים מלול אמר כי "מחובתנו כעירייה לא רק לעסוק בתשתיות פיזיות, אלא גם לסייע לתושבים כחברה. מרגש מאוד להיות במעמד זה, שכן אני בטוח שאתם נותנים יותר מאשר המלגה שאתם מקבלים. עד לפני מספר שנים, לא הייתה קרן מלגות עירונית, ובכל שנה אנחנו מגדילים את תקציב המלגות על מנת לסייע, ולו במעט, לסטודנטים. העשייה הענפה, רוח ההתנדבות והפעילות הקהילתית, הן המאפשרות בניית חברה חזקה יותר. אני מודה לכם על כל פועלכם".
הסטודנטים, מקבלי המלגות פועלים בשתי תוכניות שונות המופעלות ע"י מרכז צעירים "הפלטפורמה":
"תוכנית מלגת אהרון", בשיתוף עמותת יד לילד המיוחד ועמותת חברים למסע, היא תוכנית בה הסטודנטים מלווים וחונכים ילדים עם צרכים מיוחדים במהלך השנה. שי סטודנט בתוכנית: "בכל פעם שאני מגיע למשפחה ופוגש את הילד, אני מתמלא כוחות. הילד מצפה לי, הוא מחבק אותי ונהנה מהפעילות המשותפת שלנו. אני יודע שכולם חושבים שזה מאוד מורכב ללוות ילד עם צרכים מיוחדים, אני יכול לומר לכם, שזו לא השנה הראשונה שלי בתוכנית, ובכל פעם אני מופתע מחדש מהעוצמות שאני חווה. אני מודה על כל רגע ורגע שאני בתוכנית, זו תוכנית חשובה מאוד ותודה לכם".
רכזת תוכנית המלגות של עמותת חברים למסע הגב' מירב ריחן ציינה את שיתופי הפעולה הנמשכים זו השנה הרביעית ואף הקריאה דברים שאמרה אמא לילדה עם צרכים מיוחדים. האם בדבריה הביעה התרגשות רבה על ההזדמנות שיש לבת שלה להפגש עם סטודנטית שמבלה עימה את זמנה. האם הוסיפה וציינה כי ביתה ממתינה בקוצר רוח, לבואה של הסטודנטית, והיא אינה יודעת כיצד יסתדרו כאשר התוכנית תסתיים.
תוכנית המלגות החברתיות – בתוכנית זו סטודנטים יוזמים ומבצעים פרויקטים חברתיים למען צעירים בעיר. במהלך הערב הציגו הסטודנטים עשרה פרוייקטים: נחיתה רכה- הכנה לקראת הטיול הגדול של אחרי צבא, מסלסלים בשישי, תגלית לרחובותיים, יריד יד שניה שהכנסותיו יתרמו לעמותת "כנפיים של קרמבו", יעוץ להחזרי מס, סדנאות אימפרוביזציה לצעירים הדרכה לסטודנטים במטלות אקדמיות, פעילות הפגתית לאוכלוסיות מוגבלות, הכוונה לחיילים משוחררים וסדנא למיקוד תעסוקתי לצעירים מהקהילה החרדית.
מחזיק תיק נוער וצעירים, ח"מ אסף אל-בר: "בתכניות המלגות מתרחש תהליך כפול – מצד אחד הסטודנטים, המלגאים, מעניקים בנדיבות ותומכים באוכלוסיות בעלות צרכים. מאידך, הסטודנטים עצמם מתנסים ומעמיקים בחוויות של נתינה ומשמעות. מרגשת אותי במיוחד תכנית המלגות החברתיות שמבוססת על יזמות של סטודנטים ומאפשרת לפגוש כל פעם מחדש יצירתיות, אכפתיות ויוזמה. אני תקווה שכל הערכים הללו ימשיכו לפעם בקרב הסטודנטים והסטודנטיות גם בהמשך דרכם, כך שהנתינה והיזמות יהפכו לחלק מהתנהלותם כאזרחים ואזרחיות אכפתיים בעירנו. חזקו ואמצו!"
אורלי הלל, מנהלת הפלטפורמה ציינה את פועלה של גב' רעות טרם, המתכללת את תחום המלגות העירוניות, במסגרתו 450 סטודנטים מקבלים מלגה. הלל הוסיפה והודתה ללוסי קליינרמן, רכזת תחום מעורבות חברתית שמנחה ומלווה את הסטודנטים בתוכנית המלגות החברתיות, והזמינה את הסטודנטים להמשיך ולפעול למען הזולת, ולהמשיך לקחת חלק בפעילויות המתקיימות במרכז הצעירים הפלטפורמה שבחברה העירונית.