ישראל הפכה בשנים האחרונות למעצמת סושי. בכל פינת רחוב צצה לה סושיה חדשה. על פי הנתונים, הישראלים אוכלים בממוצע הכי הרבה סושי בעולם (חוץ מהיפנים כמובן) ובכל שנה יש עלייה של כ- 10% במכירות הסושי בישראל. בעיר רחובות יש סושיות רבות וסושיות נוספות מנס ציונה גם מבצעות משלוחים לעיר.
מאיפה תזמינו סושי למשרד או הביתה? ערכנו מבחן טעימות רחב וחזרנו עם המלצות.
מה בדקנו? בכל מסעדה ארבעה רולים: רול צמחוני, ניגירי סלמון ושני ספיישלים.
איך בוחנים איכות של סושי? על הטעם אפשר להתווכח אבל את האיכות ניתן לבדוק על פי פריכות וטריות האצה. התיבול, הרכות והדביקות של האורז וכמובן איכות וטריות הדגים.
המצטיינות:
אושי אושי – לרשת שמדגישה את איכות הסושי מעל לכל יש 20 סניפים ברחבי הארץ וסניף כשר בנס ציונה שמציע משלוחים גם לרחובות.
הטעימות שלנו
- יסאהי רול צמחוני – אספרגוס, אבוקדו, מלפפון וגזר עם שומשום קלוי מעל 28 ₪ .
- ניגירי סלמון (2 יחידות) – 23 ₪.
- סאנסט – ספייסי סלמון, אבוקדו ובטטה, בציפוי סלמון צרוב עם שבבי בטטה, טמפורה, עירית, שומשום, ספייסי מיונז וטריאקי מעל – 46 ₪.
- ריו רול – סלמון אפוי בטריאקי, טמגו, קנפיו, ומלפפון בציפוי עירית, עם תערובת צ'ילי אבוקדו, לימון ובצל ירוק 46 ₪.
ההתרשמות שלנו:
היסאהי רול הגיע עם ירקות טריים ורעננים, אצה פריכה ואורז עשוי כהלכתו בדיוק כמו שרול צמחוני אמור להיות. בניגירי סלמון הייתה כמות יפה של דג סלמון טרי וטעים. בספיישלים חומרי הגלם היו איכותיים מאוד . על הריו הריו רול היינו ממליצים לנועזים יותר שרוצים לגוון עם טעמים מיוחדים אנחנו היינו מזמינים שוב את הסאנסט , רול מלא בכל טוב, עם כמות מרשימה של דג טרי ושילוב נהדר של מרכיבים ורטבים שסחט קריאות עונג מהטועמים.
הסושיה – הרשת שמתמחה בסושי פאסט פוד מהיר ואיכותי יש 16 סניפים בפריסה ארצית וביניהם סניף ברחובות (לא כשר).
הטעימות שלנו
- ספייסי ווג'י (צמחוני) – אבוקדו, מלפפון, חסה, עירית וצ'ילי חריף, בציפי בוטנים
- ניגירי סלמון (2 יחידות)- 17 ₪.
- אורה טקאשי טונה – טונה טמפורה, פטריות שיטאקה, מלפפון, גזר ג'וליאני ורוטב טריאקי.
- סאן רול – סלמון בטמפורה, קנפיו, בטטה, מיונז וואסבי, עטוף בסלמון ואבוקדו.
ההתרשמות שלנו:
הרול הצמחוני ספייסי ווג'י רול הגיע עם אורז רך וטעים ירקות טריים וטעימים. לגבי הטעם של הספייסי זה עניין של טעם, אנחנו אהבנו. הניגירי סלמון היה לפי הספר עם סלמון טעים ואורז איכותי. האורה טקאשי טונה היה רול קלאסי לא עמוס מידי, איכותי ומהנה. הסאן רול היה רול מרשים עם סלמון איכותי ושילוב טעמים נכון. התענגנו.
הטובות
טרנזיט – תחנה אסייתית בלב הסואן של פארק המדע ברחובות. מצהירה על טעמים אווירה והקפדה על שירות אוהב, ממש כמו במזרח (לא כשר).
הטעימות שלנו
Vegan friendly – אבוקדו, אספרגוס, בטטה, טופו, קנפיו, פקאן מסוכר, עטוף דף סויה ושומשום קלוי- 34 ₪
ניגירי סלמון (2 יחידות) – 18 ₪.
Sweet&sour roll – פוטומאקי אינסייד אאוט עם דג מוסר, אבוקדו, בטטה, עירית בציפוי אבוקדו, עם שברי קוקוס, פקאן מסוכר,ברוטב איולי יוזו- 44 ₪.
Orange salmon roll – אקסטרה סלמון אפוי בטריאקי תפוזים, מלפפון, טמאגו, בטטה, עטוף באבוקדו, פנקו סלק וטריאקי 45 ₪.
ההתרשמות שלנו:
הרול הצמחוני היה עשיר בירקות טריים אבל לשילוב הטעמים הספציפי פחות התחברנו. הניגירי כלל מנת דג איכותית ואורז טעים. בספיישלים ה- swwet&sour roll לא קיבל תגובות נלהבות על שילוב הטעמים אבל היה עשוי היטב . רול ה- Orange salmon roll היה טעים ואיכותי.
ג'פניקה – הרשת המוכרת והוותיקה מונה 26 סניפים בפריסה ארצית וביניהם סניף ברחובות (לא כשר) הרשת מצהירה על מוצר איכותי ומחירים נוחים.
הטעימות שלנו
- ספיישל ווג'י רול – בטטה בטמפורה, בצל ירוק, טמאגו, קנפיו ואספרגוס בציפוי אבוקדו-29 ₪.
- ניגירי סלמון (2יחידות) – 16 ₪.
- ריינבאו רול דגים – אבוקדו,מלפפון, בצל ירוק, בציפוי סלמון, טונה אדומה ואבוקדו- 38 ₪.
- סמוקי רול – סלמון סקין, עירית, אבוקדו, מלפפון, טמאגו ושיטאקי בציפוי סלמון מעושן- 39 ₪.
ההתרשמות שלנו:
בווג'י רול הצמחוני הירקות היו טריים ורעננים, האורז והאצה קצת פחות אך עדיין רול שנותן מענה לצמחונים. בניגירי הסלמון היה טעים המנה הייתה יכולה להיות יותר נדיבה מבחינת כמות הדג אבל היא גם זולה יותר מהמתחרים. הריינבאו היה רול טעים אבל הייתה חסרה לנו מעט יותר יצירתיות. הסמוקי רול בלט מעל השאר מבחינת האיכות ושילוב הטעמים. בסך הכל מנות טעימות אם כי לא אחידות ברמתן.
פחות התלהבנו
סושה – רשת סושי אורבנית עם 7 סניפים וביניהם אחד ברחובות (כשר) . הסושה מצהירים על שילוב של טעמים, תשוקה, יצירתיות ודיוק.
הטעימות שלנו:
- טרטופו (צמחוני) – טופו צלוי בטריקאי, אבוקדו, טמאגו, בצל ירוק ומלפפון- 26 ₪.
- ניגירי סלמון (2יחידות) – 24 ₪.
- אלסקה – סלמון בטמפורה, אבוקדו, גזר, בצל ירוק וגבינת שמנת עטוף בבטטה עם טריאקי ושומשום- 36 ₪.
- ריינבאו – בטטה בטמפורה, אבוקדו, מלפפון, סלמון סקין, ובצל ירוק. עטוף בסלמון, טונה, סי באס, ילוטייל ונגיעות של טריקאי וספייסי מיונז – 42 ₪.
ההתרשמות שלנו:
האורז לא היה רך ודביק מספיק וחלק מהרולים התפרקו. הרול הצמחוני היה מעט תפל. היגירי היה טעים עם מנה יפה של סלמון טרי. ברול אלסקה הגבינת שמנת הייתה מיותרת ואולי פגמה ברול שהיה יכול להיות מוצלח יותר. בריינבאו שילוב הטעמים היה מעניין, הסלמון היה איכותי וטעים אבל שאר הדגים פחות.
בוז'י סושי – מסעדת גריל בר אסייתית וותיקה ברחובות (כשר). מצהירה על שימוש בחומרי גלם טריים בלבד ועל פי מתכונים מדויקים שהורכבו בעזרת צוות קולינארי המתמחה במטבח האסייתי.
הטעימות שלנו:
- ספיישל צמחוני – בטטה, טמאגו, מלפפון ואבוקדו עטוף בטמאגו – 25 ₪.
- ניגירי סלמון (2 יחידות)- 16 ₪.
- ספיישל אלן – סלמון, אבוקדו, מלפפון, וגזר עטוף בסלמון ורצועות לימון – 35 ₪.
- ספיישל ענן – סלמון מאודה בטריאקי, אבוקדו, בטטה ובצל ירוק, בציפוי שבבי בטה קריספי- 38 ₪.
ההתרשמות שלנו:
האורז היה סביר, הירקות ברול הצמחוני היו טריים אך השילוב שלהם לא הותיר רושם מיוחד. בניגירי הסלמון היה טעים אבל האורז הבינוני פגם בחוויה. מנת הספיישל אלן הכילה אומנם מרכיבים טריים אבל חסרת דמיון ולא הרשימה. גם הספיישל ענן היה מאוד סטנדרטי.