ילדי וילדות פרלמנט הילדים העירוני השתתפו השנה בתכנית לימודית ייחודית להעלאת המודעות לנושא חשיבות "הפחתת בזבוז המזון" שיזמו חברות המועצה, מחזיקת תיק קידום מעמד הילד ונוער במצבי סיכון, יעל בק ומחזיקת תיק פיתוח בר קיימא, יערה ספיר, במסגרת ועדת איכות סביבה וקיימות, בפרלמנט הילדים העירוני
על פי דו"ח שפרסם ארגון 'לקט ישראל' בשנת 2016 נזרקות בישראל מידי שנה כמויות מזון במשקל של 2.5 מיליון טון, בשווי של כ-18 מיליארד ₪, שמהווים היקף של 35% מהיקף המזון שנצרך בישראל. בעקבות הנתונים הללו, החליטו חברות המועצה, מחזיקת תיק קידום מעמד הילד ונוער במצבי סיכון, יעל בק ומחזיקת תיק פיתוח בר קיימא, יערה ספיר, ליזום תכנית ייחודית ללימוד והעלאת המודעות לנושא חשיבות ״הפחתת בזבוז מזון״ במסגרת ועדת איכות סביבה וקיימות, בפרלמנט הילדים העירוני. התכנית נבנתה והותאמה במיוחד עבור ילדי הפרלמנט, בהנחיית יו"ר הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא, ד"ר חגית אולנובסקי, שהיא גם תושבת העיר.
במסגרת התוכנית, ערכו ילדות וילדי הפרלמנט סקר בנושא ׳בזבוז מזון׳, בקרב משפחותיהם ותלמידים בבתי ספר, במטרה להעלות את הסוגיה למודעות, להבנת ההשלכות הכלכליות והסביבתיות של התופעה, ולעידוד צרכנות נבונה. בנוסף, הם השתתפו במפגשי תוכן וסדנאות, ויצאו לסיור לימודי-חוויתי בכפר הנוער "עיינות", העוסק הלכה למעשה וחוסך בבזבוז מזון במשק החקלאי בכפר. כמו כן, נבחרו 4 בתי ספר יסודיים בעיר בהם הועברה פעילות מיוחדת יחד עם תלמידי הפרלמנט לשאר תלמידי השכבה.
אירוע השיא של התכנית התקיים בסוף חודש מאי האחרון בחווה החקלאית, ובמסגרתו סיכמו הילדים והוריהם את שנת הפעילות האחרונה באמצעות פעילות חווייתית שכללה את כל התכנים שנלמדו. בסיומו של האירוע, חתמו התלמידים על אמנה שניסחו יחד ושקוראת להפחתת בזבוז המזון למען סביבה טובה, בריאה וצודקת יותר. בנוסף, במסגרת ישיבת המועצה שהתקיימה בתאריך 28.6, הגיעו הילדים אל לשכת ראש העיר, והציגו לראשונה את תוצריהם בפני ראש העיר, רחמים מלול וחברי וחברות המועצה.
חברת המועצה ומחזיקת תיק פיתוח בר קיימא, יערה ספיר: ״בחרנו לחקור וללמוד את בזבוז המזון כנושא בסיסי שכל בית פוגש בו ביומיום ומשום שיש לו השלכות כלכליות, סביבתיות וחברתיות שנוגעות לכל אחד מאיתנו. המשוב מההורים ומהתלמידים וגם ממורים בבתי הספר בהם הועברה פעילות מלמד אותנו שהנושא מעניין, התלמידים נחשפו ולמדו והאמנה שניסחו תהיה המסר המרכזי של התלמידים כמנהיגות צעירה איתו נרצה להרחיב את הקמפיין בעיר ולהגיע לכל תושב. כך נוכל לחסוך בתקציב המשפחתי, להפחית בכמויות הפסולת הביתית והעירונית וגם לסייע בהגנת הסביבה.
חברת המועצה ומחזיקת תיק קידום מעמד הילד ונוער במצבי סיכון, יעל בק: ״השנה עסקו בפרלמנט הילדים, במסגרת ועדת ׳איכות סביבה וקיימות׳, בנושא ׳הפחתת בזבוז מזון׳, שהינו בעל חשיבות מבחינה חברתית, כלכלית וסביבתית. לשם כך, נבנתה תוכנית מיוחדת, מותאמת ומקיפה הן ברמת בתכנים והן ברמת הפעילויות. בזכות היוזמות של ילדות וילדי הפרלמנט בסוגיה החשובה נוכל לעודד ברמה העירונית, להתנהגות מקיימת וצרכנות נבונה יותר, לתרום לצמצום הפסולת הביתית ואף לסייע בהגנת הסביבה. מודה לחברת המועצה יערה ספיר על שיתוף הפעולה ולד״ר חגית אולנובסקי על ההנחייה המקצועית״.
מנחת התכנית, ד"ר חגית אולנובסקי: "הבחירה של ילדי העיר לעסוק בצמצום בזבוז המזון בעיר היא משמעותית מאוד מבחינת איכות הסביבה בעיר, גם בהפחתה של כמויות הפסולת המועברת להטמנה וגם ברמה הלאומית, בשימור כל המשאבים הסביבתיים שהושקעו בייצור המזון לאורך כל השרשרת: בחקלאות, בהובלה, באריזה ובשיווק".
פרלמנט הילדים העירוני, ביוזמת סגן ראש העיר, עו״ד מתן דיל וחברת המועצה ומחזיקת תיק קידום מעמד הילד ונוער במצבי סיכון, יעל בק, בשיתוף מח׳ הנוער והילדים, בניהולו של אבי יוספי. הפרלמנט משמש כגוף המייצג של ילדות וילדי העיר ומשתתפים בו כ- 120 ילדים, תלמידי כיתות ה-ו, אשר פועלים במסגרת ארבע ועדות עירוניות. התוכנית מבוצעת על ידי אתוס ניהול, באישור משרד החינוך, באמצעות המפקחת הארצית על זכויות התלמיד, טובה בן ארי.