ט"ו בשבט טעים: עוגיות פיצוחים

ט"ו בשבט טעים: עוגיות פיצוחים

מאת: שף מוטי אזולאי ממלון רימונים גלי כנרת

ט"ו בשבט הוא חג הפירות. בחג זה נוהגים לאכול מגוון פירות טריים ויבשים. הפירות היבשים הפכו לסימן ההיכר המובהק של החג ומגוון הפירות היבשים והפיצוחים הפכו להיות מזוהים יותר מכל עם חג זה.

שף מוטי אזולאי, השף הראשי של מלון רימונים גלי כנרת, הנמנה על מלונות הכתר של רשת מלונות רימונים, מציע מתכון העושה שימוש בסמלי החג ומציע עוגיות פיצוחים. קל להכנה בבית ומתאים לסדר החג.

מצרכים

200  גר' שקדים

200  גר' אגוזי פקאן

200  גר' קשיו

150 גר' חמוציות

200  גר' אגוזי לוז

200  גר' גרעיני דלעת

100  גר' שומשום

100  גר' תמרים

100 גר' תאנים

(הכל טבעי לא קלוי)

אופן ההכנה

להכניס את כל סוגי הפיצוחים והפירות היבשים  לקערה, להקציף 3 חלבונים של ביצה, להוסיף לתוך הקערה לערבב הכל לאיחוד החומרים, יוצקים בעזרת כף לתבנית ומשטחים עם כף. אופים בתנור בחום 150 מעלות עד לקבלת צבע שחום.

חג שמח ובתיאבון !!!

צילום: פינטרס

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק