מאת: שף מוטי אזולאי ממלון רימונים גלי כנרת
ט"ו בשבט הוא חג הפירות. בחג זה נוהגים לאכול מגוון פירות טריים ויבשים. הפירות היבשים הפכו לסימן ההיכר המובהק של החג ומגוון הפירות היבשים והפיצוחים הפכו להיות מזוהים יותר מכל עם חג זה.
שף מוטי אזולאי, השף הראשי של מלון רימונים גלי כנרת, הנמנה על מלונות הכתר של רשת מלונות רימונים, מציע מתכון העושה שימוש בסמלי החג ומציע עוגיות פיצוחים. קל להכנה בבית ומתאים לסדר החג.
מצרכים
200 גר' שקדים
200 גר' אגוזי פקאן
200 גר' קשיו
150 גר' חמוציות
200 גר' אגוזי לוז
200 גר' גרעיני דלעת
100 גר' שומשום
100 גר' תמרים
100 גר' תאנים
(הכל טבעי לא קלוי)
אופן ההכנה
להכניס את כל סוגי הפיצוחים והפירות היבשים לקערה, להקציף 3 חלבונים של ביצה, להוסיף לתוך הקערה לערבב הכל לאיחוד החומרים, יוצקים בעזרת כף לתבנית ומשטחים עם כף. אופים בתנור בחום 150 מעלות עד לקבלת צבע שחום.
חג שמח ובתיאבון !!!
צילום: פינטרס