נוכחות מרשימה לרחובות בכנס עיר הנדל״ן באילת

נוכחות מרשימה לרחובות בכנס עיר הנדל״ן באילת

המטרה: לחשוף את אזורי התעסוקה והמסחר המתוכננים של רחובות ולמשוך עוד יזמים גדולים בתחום הבנייה- לעיר.

האמצעינציגי מינהל ההנדסה והלר השתתפו בכנס ״עיר הנדל״ן״ ואיישו עמדה שיווקית שהציגה את העיר ויתרונותיה בכנס עיר הנדלן באילת, שבו השתתפו בכירי התחום מכל הארץ, יזמים וחברות גדולות.

רחמים מלול, ראש העיר: ״רחובות על המפה. המטרה שלנו היא לקדם את רחובות מבחינה כלכלית גם בעתיד, על ידי יצירת תשתית נוספת של יזמים והבאת חברות ועסקים נוספים לעיר.השתתפות נציגים מטעמנו בכנס עיר הנדל״ן היא רק אחת הפעולות לקידום הכלכלי של העיר״.

חבר המועצה גיא צור: ״הנוכחות שלנו כאן ייצרה עניין רב והביאה חשיפה גדולה לעיר וליתרונותיה. פגישות רבות נערכו עם יזמים ומנהלים בחברות הגדולות בתחום, ויהיה לכך עוד המשך״.

בוועידת "עיר הנדל"ן 2019" שנערכת השבוע באילת מתקיימות במקביל בכל יום 6 ועידות מקצועיות, עשרות פאנלים מקצועיים בהשתתפות כ-300 מרצים מהארץ ומהעולם, מתחומים שונים סביב עולם הנדל"ן. בוועידה משתתפים כ3600 איש מהמוסדות והחברות הגדולות והמובילות בישראל בתחום הנדל״ן ובתחומים הרלוונטיים:

העוסקים בתחום המשרדים והנכסים המניבים, דיור מוגן ולמלונאות – יזמים קבלנים, אדריכלים, חברות גמרים, מעטפות מבנים וכל רבדי התחום.

כנס עיר הנדל"ן מהווה את המפגש השנתי של כל העוסקים בענף מתוך מטרה ליצור דיאלוג בין גורמי הממשל לסקטור העסקים ולרשויות המקומיות .

על מנת לחשוף את יתרונותיה של העיר ואת האפשרויות הרבות העומדות בפני כל מי שחפץ בהקמת מתחמי תעסוקה ומסחר בעיר, הוחלט להשתתף השנה בועידת ״עיר הנדל״ן״, על מנת לייצר נוכחות משמעותית לעיר ולחשוף אותה בפני כל הגורמים הרלוונטיים בתחום הנדל״ן. ברחובות

מתוכננת ההתחדשות העירונית הגדולה ביותר בארץ, ועל מנת לקיימה חשוב לחשוף את הפרוייקט בפני יזמים גדולים. כמו כן, מתוכננים בעיר מספר אזורי תעסוקה ומסחר במתכונת המוצלחת של פארק תמר א, ולכן חשוב כי חברות ויזמים העוסקים בהקמת בניינים למטרה זו יכירו את האפשרויות ברחובות.

במסגרת זו השתתפו בכירים מטעמה בפאנלים מקצועיים עם בכירי המגזר העסקי והממשלתי בעיר, והוקמה עמדה שיווקית אשר חשפה בפני אלפי באי הוועידה את כל המידע הרלוונטי אודות העיר.

בעמדה עצמה עסקו בכירי מינהל ההנדסה והלר בהסברה על העיר ויתרונות הקמת משרדים ומתחמי תעסוקה ומסחר- דווקא ברחובות.
הם פגשו יזמים ומנהלים רבים, וכחלק מהקשרים שנוצרו צפויות להם עוד פגישות רבות בעתיד על מנת למקסם את החשיפה בכנס ולהביא יזמים לעיר.

רחמים מלול, ראש העיר: ״רחובות על המפה. מעבר לעבודה היומיומית בפיתוח העסקי של העיר, אנו פועלים לחשיפה ממוקדת של כל היתרונות הטמונים בבנייה ברחובות. המטרה שלנו היא לקדם את רחובות מבחינה כלכלית גם בעתיד, על ידי יצירת תשתית נוספת של יזמים והבאת חברות ועסקים נוספים לעיר.השתתפות נציגים מטעמנו בכנס עיר הנדל״ן הוא רק אחת הפעולות לקידום הכלכלי של העיר״
חבר המועצה גיא צור, מחזיק תיק פרוייקטים והתחדשות עירונית: ״ברחובות פועלים מתחמי תעסוקה מוצלחים ומשגשגים. יש לעיר הרבה מה להציע. יש לנו היצע תכנוני עתידי של קרוב ל 2 מיליון מ״ר לצורכי מסחר ותעסוקה, וכ20,000 יחידות דיור מתוכננות. העוצמה הזו אומרת הכל כשמציגים את העיר, וממתגת אותה כאחת מהערים המובילות בישראל בכלל. הנוכחות שלנו כאן ייצרה עניין רב והביאה חשיפה גדולה לעיר וליתרונותיה. פגישות רבות נערכו עם יזמים ומנהלים בחברות הגדולות בתחום, ויהיה לכך עוד המשך״.

מהנדסת העיר וראש מינהל הנדסה, דלית הראל, הוזמנה במסגרת הכנס להשתתף בפאנל בנושא ״עירוב שימושים- אוטופיה או מגדל בבל?״ ואמרה כי ״עירוב השימושים שאנחנו דוחפים אליו הוא לא רק מסחר עם דירות מעל כפי שבנו בעבר, אלא גם שילוב של תעסוקה ומבני ציבור. אנחנו שואפים לנצל היטב את משאב הקרקע ושהשירותים יהיו נכונים ונגישים.

לרחובות יש בשורה בענין הזה: הפקדנו תוכנית חדשה למזרח העיר בותמ״ל. מדובר בתוכנית עם עירוב שימושים המבוסס על ניתוח התמהיל העירוני המוצלח בדיזנגוף ואבן גבירול בתל אביב. התמהיל שם הוא  40-45% למגורים ויתרת השימושים- 55%. בהתאם, תיכננו תמהיל שיאפשר מגוון אפשרויות וחיי רחוב שוקקים. במתחם 6500 יחידות דיור ושטחי תעסוקה בשימושים מעורבים לאורך רחוב בגין ובמתחם המעגל שהוא אייקון של התוכנית וישמש כקמפוס עירוני יפהפה. תוכנית מרשימה ומעוררת השראה״.

ניסים סלמן, מנכ״ל החברה לפיתוח רחובות (הלר) השתתף בפאנל ״מלחמות ראשי הערים על פיתוח איזורי תעסוקה כמנוף לחוסן עירוני״  ואמר כי ״בעשור האחרון בנינו ברחובות 12,000 יחידות דיור, ואנחנו נמשיך לבנות יחידות דיור בשלביות . מול כמות יחידות הדיור המאושרת לבניה בשנה, המטרה היא במקביל לאשר כ- 50 אלף מ״ר לצורכי מסחר ותעסוקה. אנו עושים כל מאמץ לשמור שהיתרי המגורים יהיו בהקבלה להיתרי הבניה לצורכי תעסוקה ומסחר. במסגרת זו הקים ראש העיר רחמים מלול מינהלת אזורי תעסוקה, לצורך עבודה אקטיבית לשמור ולשמר חברות מסחריות בעיר, להביא חברות ולהעניק פתרונות לכל בעיה שהן נתקלות בה״.

שגיא תמרי, מנהל אגף רישוי ותכנון במינהל ההנדסה הוזמן במסגרת הכנס להשתתף בפאנל בנושא ״לאן הולך שוק המשרדים?״ הוא אמר כי ״היום העובדים בוררים בפינצטה את מקומות העבודה – הם רוצים פנאי תוך כדי עבודה, הם רוצים מקום עבודה שמשתלב בסדר היום, וגם לצאת החוצה לסביבה מפותחת.

תוכנית ההתחדשות העירונית בקרית משה למשל, ממוקמת ליד אזור תעשייה ומלאכה. במסגרת התוכנית הוספנו עוד תחנת רכבת, ואיזור לתעשייה ומלאכה עבר להיות איזור תעסוקה. הכל כדי לאפשר דיור בר השגה עם קרבה לעבודה.

המשימה של האדריכלות החדשה בבניית הקומפלקסים החדשים הוא להנכיח את הפנאי.

לסביבה יש חלק חשוב בזה- כשיוצאים מהבניין לאן מגיעים? האם לאזורי תעשייה שוממים או לסביבה דינמית של תעסוקה רבגונית וללא הפסקה ? פה תפקיד הרשות המקומית ואנחנו שמים על כך דגש ברחובות.

מחקרים מראים כי למעלה מ- 50% מתושבי העיר עובדים בעיר. זהו הישג מטורף להנהלת העיר. נמשיך בתכנון איכותי לשנים הבאות".

בתמונה: שגיא תמרי, מנהל אגף רישוי ותכנון במינהל הנדסה, בפאנל

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

sam
side
reh