ניתוח פשוט לתיקון קרע בכתף גרם לנכות בכתף, בזרוע וביד ימין.
בת 50 נותרה עם נכות לצמיתות בשיעור של 55 אחוזים כתוצאה מניתוח רשלני לתיקון קרע בכתף שבוצע בבית חולים קפלן ברחובות. כך עולה מתביעה שהגישה לבית משפט השלום בבת ים באמצעות עורכת הדין שגית הראל.
מהתביעה עולה כי לפני כ-6 שנים לאחר שהתלוננה על כאבים בכתף ימין, בדיקת MRI אבחנה קרע חלקי בגיד בכתף. היא הופנתה לניתוח ארתרוסקופיה של כתף ימין בבי"ח קפלן ובכל ביקורי המעקב שלאחר הניתוח, האשה המשיכה להתלונן ש"משהו אינו כשורה", אך בביה"ח התנערו וטענו כי ייקח זמן ו"הכל יסתדר".
בסופו של דבר דווקא רופא המשפחה בקופת החולים ולא רופא בביה"ח, הפנה את האשה לבירורים לצורך בחינת מצב הכתף. בבדיקת EMG אותרה פגיעה בעצב האקסילרי בכתף ימין כאשר פגיעה זו גרמה להגבלה קשה בתנועות כתף ימין ושל חוסר תחושה ביד ימין.
כשנה לאחר הניתוח, עברה ניתוח נוסף הפעם בבי"ח איכילוב בניסיון לשפר את מצבה. אך גם לאחר הניתוח הנוסף היא המשיכה לסבול מכאבים גם באזור הכתף שהוקרנו לכל אורך היד עד האצבעות והיא הייתה מוגבלת לחלוטין בביצוע תנועות עם כתף ויד ימין.
בדיקת אולטרה סאונד שבוצעה כשנה וחצי לאחר הניתוח שבוצע בבי"ח קפלן, הדגימה קרע מסיבי בעצב הכתף. בנוסף התובעת סובלת מפגיעה נפשית קשה עקב הקושי להסתגל לנכות הקשה.
על פי חוות דעתו של מומחה רפואי מטעם התביעה, עולה כי רופאי בי"ח קפלן התרשלו בביצוע ניתוח הארתרוסקופיה, כאשר המנתח פגע בעצב האקסילרי. המומחה הוסיף כי בהסתכלות על כתפה של התובעת ניתן לראות את צלקות הניתוח ומיקום הצלקות מצביע כי הניתוח בוצע בפרוטוקול ניתוח שאינו מקובל. זאת כי הכניסה הכירורגית בוצעה בדיוק על מסלולו של העצב האקסילרי שבסופו של דבר נפגע בניתוח. לפי המומחה האשה סובלת מנכות רפואית לצמיתות בשיעור של 55 אחוזים בשל פגיעה בעצב האקסילרי הגורם להגבלה בתנועות הכתף של עד 45 מעלות מקו הגוף.
באת כוחה עורכת הדין שגית הראל העוסקת בתביעות בגין רשלנות רפואית, טוענת בתביעה כי הרשלנות נובעת בין היתר מכך שרופאי בי"ח קפלן לא אבחנו מראש את הסיכונים בניתוח וביצעו את הניתוח, באופן רשלני, תוך פגיעה באזורי גוף שלא היו אמורים לפגוע בהם.
עוד נטען כי כתוצאה מהרשלנות, נכותה התפקודית של האשה, גבוהה לאין שיעור מנכותה הרפואית בשיעור 55 אחוזים, שכן המדובר בחוסר יכולת להפעיל את גפה הימנית העליונה שהיא ידה הדומיננטית שלה.
בעקבות כך איבדה את כושר עבודתה כעקרת בית, כאם לחמשת ילדיה וכאשה לבעלה והיא עצמה תזדקק כל ימיה לעזרת הזולת במטלות יום יומיות פשוטות. בנוסף היא תאלץ לממן הוצאות מיוחדות בגין נסיעות, ניידות, עזרים, ציוד רפואי, טיפולים רפואיים וטיפולים נפשיים. האשה תובעת בבית המשפט, לפסוק לה פיצוי גם עבור כאב וסבל, רכב מותאם ואובדן השתכרות ותנאים סוציאליים נלווים. זאת בשל העובדה שכיום היא נאלצת לעבוד בתפקיד של טלפנית בשכר נמוך יותר ממה שהרוויחה לפני הניתוח הרשלני.
טרם הוגש כתב הגנה.
צילום: iStock