רבים לא עוסקים בכך אבל המטבח יכול להיות אזור מסוכן. השימוש באש גלויה או בכיריים חשמליות, קומקומים, תנורים וכל אלו לצד מים הם רק חלק מהגורמים שעלולים לגרום לתקלות מסוכנות. ישנן כל מיני דרכים להעלות את רמת הבטיחות במטבח, בין אם זה הארקה לחשמל, ביקורת לגז, שטיחי PVC למטבח כדי למנוע החלקה ועוד. במאמר זה נציע מספר טיפים לבטיחות במטבח ולתקלות שעלולות להיגרם.
מדוע כדי לרכוש שטיחי PVC למטבח?
אחת הסכנות במטבח היא נושא ההחלקה. כאשר אנחנו עובדים במטבח ישנם מקרים של נוזלים על הרצפה בין אם משטיפת כלים ובין אם מאוכל שמטפטף. בעיקר לאנשים מבוגרים הנושא של החלקה הוא מאד מאד מסוכן כי כל נפילה קטנה עלולה לגרום לנזק רציני. לכן, מומלץ מאד להשתמש במטבח בשטיחי PVC. שטיחים אלו מונעים החלקה, קיימים במספר עיצובים וצבעים וקלים ונוחים לניקוי.
איזה סיכונים בטיחותיים נוספים יש במטבח?
מלבד סכנות של נפילות והחלקות לצערנו ישנם סיכונים רבים במטבח נוספים במטבח, בעיקר כאשר מדובר במטבח מקצועי.
פציעות שונות – פציעות שונות יכולות להיגרם עקב פגיעה מסכינים ומכונות בעת השימוש בהן. ישנן דרכים שונות למנועת את הפגיעות האלו. לדוגמה הפעלת המכונות בהתאם להוראות היצרן, הסרה של תכשיטים ואביזרים, ניקוי המכונה רק כאשר היא אינה מחוברת לחשמל.
כווית – כוויות נוצרות פעמים רבות במסגרת העבודה במטבח, זה יכול לקרות כשמרימים סיר עם מים רותחים או כשנוצר מגע עם תנור חם או מחבת. גם כאן יש כל מיני דרכים להימנע מתקלות אלו, לדוגמה להשתמש בכפפות או מחזיקי סירים, לא לנקות תנור חם, להתחרק מהלהבה כשמציתים אותה ועוד.
התחשמלות – כאשר עושים שימוש רב במכשירי חשמל עולה הסכנה של התחשמלות לכן יש להקפיד גם במקרה הזה על הוראות בטיחות. לפני שמשתמשים במכשיר חשמלי צריך לוודא שהוא אכן תקין. אין לעשות שימוש במכשירי חשמל בעת מגע באיזורים רטובים במטבח או כאשר הידיים רטובות, הקפדה שלא להרטיב חלקים חשמליים בכלי חשמל.
סיכונים בריאותיים שונים – המטבח, ובעיקר המטבח המקצועי, מכיל בתוכו מגוון של סיכונים כימיים וביולוגיים. עובדים במטבח יכולים להחשף לחומרים כימיים שונים כמו חומרים לניקוי שעושים בהם שימוש בשוטף. כאשר מדובר על מטבח מקצועי החומרים האלו חזקים במיוחד והשאיפה שלהם או המגע איתם עלולה לסכן את בריאות המשתמשים בהם. לצד הסיכונים הכימיים ישנם סיכונים ביולוגיים, בסיכונים בילוגיים הכוונה למחלות שונות שיכולות לעבור כמו לדוגמה סלמונלה שעלולה להימצא בביצים ובדגים חיים, פירות וירקות מזוהמים, בשר ועופות מזוהמים שמעבירים מחלות ועוד.
איזה מייצרים סביבת עבודה בטוחה במטבח?
כדי לייצר סביבת עבודה בטוחה חשוב לשים לב לכל הוראות הבטיחות. אם מדובר במטבח מקצועי יש לבצע הדרכות מקצועיות לעובדים על בסיס תקופתי כדי לדאוג להכשרתם.