"גירושין בשיתוף פעולה"

"גירושין בשיתוף פעולה"

חדש באגף לשירותים חברתיים בעיריית רחובות: "גירושין בשיתוף פעולה", תוכנית סיוע לזוגות המבקשים להיפרד בשלום.

איך להתגרש בשיתוף פעולה, מבלי לפגוע בילדים ומבלי להיכנס לעלויות כספיות כבדות? האגף לשירותים חברתיים מציע לתושבי רחובות שעומדים בפני תהליך גירושין- להצטרף לתוכנית חדשנית, עם צוות מלווה רב תחומי, על מנת לעשות זאת בדרך המיטבית, ובמינימום פגיעה.

המחלקה לטיפול במשפחה באגף לשירותים חברתיים ברחובות מציעה תוכנית חדשנית וייחודית לתושבי רחובות: "גירושין בשיתוף פעולה" (collaborative divorce), המסייעת לזוגות בהליכי פרוד.

התהליך החדשני ,מתחום יישוב הסיכסוכים, מאפשר פרידה בין בני זוג בתמיכה מרבית למשפחה כולה, תוך שימוש במודל אפקטיבי של צוות רב מקצועי המלווה את המשפחה.

במסגרת התהליך, הצדדים מתחייבים להימנע מפניה לערכאות משפטיות, וחותמים על הסכם השתתפות בתהליך.

התהליך מספק, למעשה, לכל אחד מבני המשפחה מענה לצרכיו תוך תמיכה מרבית, ומסייע להתגבר על פערי העמדות מבחינה רגשית משפטית וכלכלית. הוא משמר ערוצי תקשורת אפקטיביים גם במצבי קונפליקט, ומסייע לשמר תקשורת הורית בונה ומכבדת, הוא מאפשר לצדדים לקחת חלק פעיל ואחראי בפתרון המשבר שלהם, הוא נעשה בעלויות כספיות נמוכות ביחס לעלויות של הליך משפטי, והוא מספק גם סודיות ושמירה על פרטיות.

בין חברי הצוות עו"ד (להיבטים המשפטיים), עובדים מהתחום הטיפולי (להיבטים הרגשיים ולבניית תוכנית הורית משותפת בעיקר למשפחות עם קטינים) ומומחים פיננסיים (להיבטים הכספיים). כולם עובדים יחד כצוות רב תחומי על מנת לסייע למשפחה בתהליך פירוד מיטבי.

בימים אלה ממש, שלוש משפחות ברחובות כבר חתמו על הסכם גירושים לשביעות רצונם לאחר שהשתתפו בתוכנית הייחודית , תוך מזעור השלכות של נזקים רגשיים על ההורים ובעיקר על ילדיהם ומזעור הוצאות כספיות מיותרות.

חבר המועצה עו"ד שמוליק בר דאנזאן, מחזיק תיק שירותים חברתיים: "בעידן של היום, 1 מ 3 זוגות בוחר להתגרש, והליכי הגירושין קשים בשני מישורים- כלכלי ונפשי. רוב הזוגות היו מעוניינים לסיים את מערכת היחסים באופן מכבד תוך שמירה על הילדים והאינטרסים האישיים. התוכנית המוצעת מאפשרת לזוגות אלה את הליווי כיצד לעשות זאת תוך כיבוד האחר ושמירה על הילדים , וכל זאת בתוך הידברות וללא הוצאות כספיות כבדות".

אירית שיפריס, מנהלת האגף לשירותים חברתיים: "בחרנו להצטרף לפרויקט כיוון שבהליך גירושין הילדים וגם בני הזוג עצמם הופכים להיות קורבנות במאבק. חשוב לנו שהתהליך המורכב של פירוק המשפחה ייעשה באופן שיקל על הילדים ככל שניתן, ויחסוך בעלויות הכבדות להורים. אני מזמינה זוגות שכבר החליטו להיפרד, להצטרף לתהליך כדי לעשות זאת בצורה המיטבית".

תיאור התהליך לדוגמא שעברה אחת המשפחות:

במשפחה הורים ל4 ילדים, הנשואים 16 שנה. הם שמעו על התהליך ופנו בבקשה לסיוע לגירושין בדרך זו, כיוון שרצו להימנע  מלהכניס את הילדים  למאבק ההורי, ולחסוך הוצאות עצומות לעורכי דין, לאחר שהבחינו בהשלכות הקשות על מצבם הרגשי של הילדים.

במפגש הראשון ניכר כי מדובר במשפחה בה שני ההורים לקחו חלק פעיל בגידול הילדים ,בתהליך הפרידה גדלו הפערים ביניהם במספר רב של נושאים חלוקת רכוש ,תחום הכלכלי, טובת הקטינים ועוד.

במפגש של כל הצוות עם ההורים הוצגה בפניהם ההתרשמות של הצוות מהמצב המשפחתי בכללותו ובעיקר ממצב הילדים השברירי. בהמשך נערכו גם פגישות פרטניות של כל הורה עם עורך דינו,והיועץ הרגשי. הצוות סייע להורים בחשיבה לחלוקת זמני שהות ,כאשר מבין האופציות נבחרה על ידם האופציה המתאימה למשפחתם. במקביל התקיימו מפגשים בנושא חלוקת הרכוש והכספים המשותפים.

בשלב זה ובלווי הצוות ,ההורים הבינו שלטובת הילדים עליהם להיפרד פיסית וכל אחד מהם עבר ליחידת דיור משלו ונפגש עם הילדים על פי התוכנית ההורית שסוכמה על ידם.

הצוות סייע אף ביצירת תקשורת מכבדת, תוך הקניית דפוסי התנהלות אלטרנטיבית חרף חילוקי הדעות.

התהליך ארך 3 חודשים ובסופו נחתם הסכם גירושין אשר עבר לאישור בית משפט.

למעוניינים בפרטים נוספים ניתן לפנות למזכירות המחלקה לטיפול במשפחה בטלפון 08-9392638, יש להשאיר פרטים, וצוות "גירושין בשיתוף פעולה" יצור קשר.

צילום: pixabay

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

sam
side
reh